Hanya Dengan 1 Klik Sahaja!!!

UiTM Di Hatiku ^^,


Sunday, 19 June 2011

Buat Sahabat sahabat ku

Bismillah
Assalamualaikum sume
Bersyukur keHadrat Ilahi.. kali nie kte msih dpertemukan lagi.. xtahu sapa yg bce nie.. Huhuhu.. korang sume klu da rse cm malas nk bce bek jgn bce.. buang mase jah nnti.. g lar tdo tuh eah.. 

pada sapa nk proceed ngn cter kli nie.. 
JOM2!!! meh follow cter nie..

Kali nie kisah ank mak ct dcritakan..

Hdup dgn gossip? ape korng pkir an? baik ke xbaik eah? ape faedah eah? 
HEhehe byak psoaln nie... jaoh dri sdut hti aq nak gduh psal nie.. aq tahu sgt korang.. korang sgja nak mlawak an.. tpi.. jgan lar wat selalu.. boleh sakit hati nie klu korang ungkit dan ungkit pasal cter yg xlekang ngn istilah auta die 2.. cbe bygkan klu aq n the geng gurau2 ckp yg ko maen kayu 3 ngn girl laen padahal ko xwat.. ape ko rase eah? ko gmbre kew? Plez larh... xmo lar eah gduh2 pasal nie.. jgan dsbbkn nila setitik rosak susu sebelanga.. xmo3!! korang baik an.. aq suke member ngn korang.. aq sayang korang sume.. bkn xsyng yerk.. 

Aq suke bgurau ngn korang sume.. maen usik2.. maen cuit2.. maen gaduh2 mulut(routine hrian).. maen ape ag eah? Hahaha.. mcm2 larh.. 
KITA bergerak dengan satu tujuan.. kte mahu capai cita2 parents kte kan.. ingat pesanan parents kte.. Solat jgn  tinggal.. tiap2 hari parents kte xptus2 mndoakn kte sume.. mereka nk y trbaik wat kite.. kte pulak jgn lar lpe jasa2 murni mereka sbelum nie yg tak mungkin mmpu kte mmbalasnye..

aq nak mntak setengah mnit dri korng sume..
mri kte kosongkan fikiran kte kecuali untuk parents kte sahaja..
mari hayati doa ini..

Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya, atas
didikan mereka padaku dan Pahala yang besar atas
kesayangan yang mereka limpahkan padaku,peliharalah
mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya
dosa-dosa mereka dan bertambahnya pahala kebaikan
mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan
kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya, maka izinkanlah aku memberi
syafa'at untuk mereka,sehingga kami semua berkumpul
bersama dengan santunan-Mu di tempat kediaman
yang dinaungi kemulian-Mu, ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .

Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha
Agung, serta anugerah yang tak berakhir dan Engkaulah
yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.

Amin Ya Rabbul Alamin..
 
ini jahlar yg aq nak kongsi ngn korang stakat nie.. mgkin dgn entry kali nie, korang dpt sdar dri tidur korang.. buatlar azam bru kalian sume.. wat lar azam korang tuk hari2 esok.. bkan hye stkat tahun baru jah korang leyh wat azam.. 
p/s: to all my fren, im happy with you.. without u, my life here is not meant 4 me.. thanks 4 everything :)

3 comments:

Noor Adibah Binti A.Latif said...

correction la awak oii.. bukan kita mengejar cita2 parent kita. tp, kita sendri yang mengejar cita2 kita tu.. ;) hehe

dah. ibah dah baca sampai abes. sapa nak amin kan niee??? din ekk amin kan.. hehe.
ibah suka perenggan terakhir dan ayat dan baris terakhir post din yang kali nie :)

ank mak siti said...

aip, ape salah plak? btul lar, ingt kite jah kew yg ade cite2.. parents kte ade gak cite2 aw.. cer tye mama awak.. ape yg die nak dri awak? die nak awak bjaya an..? x gitu? 2 lar cte2 die..awak nieh.. ai2!! mekacih wak, jdi pmbce yg setia.. nsib bek awak xngntok..

BTW, thanks wak :)

Noor Adibah Binti A.Latif said...

hehe. gitu ekk. ha'ah an? betul gak uh..
pandai an awak. ;) ngeeee~

ape2 pon. semoga awak berjaya jugak. bukan di dunia je eh. di akhirat pon .. insyaAllah. .
hehehe! opcoz la kita jadi pembaca setia awak. kalau ngantok. kan ade kopi. minum jee kopi. haha..

Sama sama balik untuk awak ^^,